Bølleæbler logo

Æbler

De æblesorter jeg har, er valgt ud fra, at de først og fremmest skal være egnet til at dyrke økologisk. Dernæst skal de selvfølgelig også smage godt. Og så er det vigtigt, at der er æbler i hele sæsonen. 

Sæsonen strækker sig fra midt i august, til der er udsolgt i løbet af vinteren. 


Æblemost

Når vi plukker æblerne i løbet af efteråret, sorterer vi de æbler fra som har pletter og andre skader. De bliver sat på køl, og presset til most når der er en passende mængde. Vi presser 3 gange i løbet af plukke sæsonen, efterhånden som æblerne er klar.
Det bliver til 3 varianter, "Sommer" "Efterår" og "Vinter"

De findes i en 5 l. bag in box, i en 3 l. pose og en 0,75 l. flaske.


Æblecider

Cideren laver vi om vinteren, af de æbler som er tilovers når salget slutter i februar. Det bliver en cider som skiller sig ud, ved at være lavet på danske spiseæbler.
Jeg kalder det en rustik cider, fordi den har bundfald. Den har stor rest sødme og en meget behagelig frugtsmag.
Cideren indeholder 5,5% alc.